Historiek

De fundamenten van Frangema gaan terug tot 1960, toen in Geldrop, Nederland, Tilborghs Betonstaalvlechtwerken werd opgericht. Goed beslagen na dertig jaar staalwerk voor betonbouw, stuurden Frans en Ria Tilborghs hun zoon Gerard in 1988 naar België om een nieuwe vestiging op te zetten.

In 1990 verrees in Geel een productiehal van 16.000m², strategisch geplaatst centraal in België en dicht bij de E313-snelweg en het Albertkanaal, waarvoor een eigen loskade werd aangelegd. Het nieuwe bedrijf Frangema was uitgerust voor het knippen en plooien van betonijzer en bouwstaalmatten.

De jaren daarna brachten uitbreiding en groei. Frangema Staal vestigde zich steeds vaster op de Belgische markt. Meer en meer personeel werd aangeworven om  tegemoet te komen aan de toename in opdrachten en klantenbestand. Nieuwe productiefaciliteiten en moderniseringen van het machinepark volgden elkaar op en Frangema verwierf verschillende certificaten van keurmerken KOMO en BENOR.

Vandaag is Frangema Staal een gevestigde naam, met alle grote aannemers en bouwbedrijven van België op zijn referentielijst. Het bedrijf levert zijn klanten producten en service van de hoogste kwaliteit, en zal dat in de toekomst blijven doen door aanhoudende investering en innovatie.

foto1

Klanten

Met zijn focus op bouwstaal en betonwapening in diverse vormen en op maat is Frangema een ijzersterke partner voor aannemers, betonfabrieken en bouwbedrijven. Door in zee te gaan met Frangema kunnen zij hun kosten drastisch verlagen.

De voordelen die zij ondervinden door deze samenwerking:

Geen nood om steeds schaarser wordende geschoolde ijzervlechters in hun personeelsbestand te houden.

Belangrijke tijdwinst door de mogelijkheid om prefab-elementen aangeleverd te krijgen.

Geen nood aan voorraad betonstaal met diverse diameters en/of verschillende types bouwstaalmatten.

Geen behoefte aan extra opslagruimte en machines voor de verwerking van betonstaal.

Bovendien weten onze klanten dat de staalproducten die wij fabriceren steeds aan al hun kwaliteitseisen zullen voldoen en geleverd zullen worden op het exacte moment dat zij ze nodig hebben. Ons klantenbestand omvat daardoor een verscheidenheid aan bouwers:

Aannemers in woning- en utiliteitsbouw

Aannemers in wegen- en bruggenbouw

Aannemers in burgerlijke bouwkunde

Betonfabrieken

Verenigingen

Zelfstandigen

Particulieren

foto1

Wie-is-wie

CONTACT US

Frangema Staal NV
Acaciastraat 17
B-2440 Geel

[t] +32 (0)14-866381
[f] +32 (0)14-861215

©  Frangemastaal – Geel